Verdubbel strategie

verdubbel strategieEen van de meest gebruikte strategieën bij blackjack is de verdubbel strategie. Het is een mogelijkheid die soms wat vraagtekens oproept bij spelers. Wat verdubbel je nou precies? Niet je kaartwaarde, maar je inzet. En daarmee ook de winst die je kunt krijgen. Dit is een goede strategie als je een hand hebt met een specifiek aantal punten daarin. Het is ook een riskante strategie om uit te voeren, maar als je weet hoe en wanneer je hem gebruikt, kan hij een flinke winst opleveren. Hoe werkt verdubbelen bij blackjack, en wanneer gebruik je deze functie? Dat lees je in deze handleiding.

Wat is dit voor soort strategie

Verdubbelen is een standaard functie die binnen de regels van het blackjack spel besloten zit. Dit is een strategie die plaatsvindt binnen één enkel potje blackjack. Je bent dus niet, zoals bij andere soorten tactieken, over de loop van meerdere potjes aan het werk. Je hoeft ook niet hier de hoogte van je inzetten per potje aan te passen. Tenzij je al een andere strategie aan het gebruiken bent, die met een reeks potjes werkt . Pas de regels van deze strategie dan toe bovenop de handeling van het verdubbelen.

Hoe werkt de verdubbel strategie

uitleg strategieBij deze handeling zet je nogmaals je begininzet in. Ook leg je jezelf vast, dat je nog exact één kaart van de dealer krijgt. Die kaart is verplicht: je kan hem niet weigeren. Door het hoge risico dat je neemt en de verplichte extra kaart, is verdubbelen een strategie die alleen in heel specifieke situaties gunstig uit kan pakken. Je moet, met andere woorden, een hand hebben waarbij je een heel goede kans hebt dat dit een winnende hand wordt.

Hoe verdubbel je in een online casino

Als je een blackjack spel op je iPhone, iPad of tablet speelt, dan speel je in je browser. In de browser zie je het hele spel op je scherm. De verdubbelen functie gebruik je door een knop (“Double”) in de speelomgeving aan te klikken. Die knop kan aanraken op je touchscreen. Het systeem schrijft dan automatisch nog een keer jouw inzet af. En ook krijg je direct je laatste kaart bovenop je al bestaande hand gedeald. Daarna is het de beurt aan andere spelers of aan de dealer. Door te verdubbelen beëindig je dus ook automatisch je eigen beurt.

Wat zijn goede momenten om de strategie te gebruiken

Er zijn maar een paar situaties waarin verdubbelen een goede optie is. Je krijgt nog maar één kaart, dus deze laatste kaart moet je zo dicht mogelijk in de buurt van de 21 helpen. Een groot deel van de kaarten van het blackjack spel heeft de waarde 10. Dus ga je verdubbelen als je een handwaarde van 21 min 10 hebt. Dat komt in de praktijk neer op een waarde van 10 of 11. Heb je deze handwaarde, dan alleen is deze tactiek een goed idee. De enige situatie waarin je dat niet zou moeten doen, is wanneer de eerste kaart van de dealer een aas of een 10 is. Dan kan de dealer namelijk blackjack hebben. In dit geval is het beter om kaarten door te kopen en proberen zelf 21 te halen. Ook met een hand die een waarde van 9 heeft, is verdubbelen een optie. Je hoopt dan dat je 19 punten gaat krijgen. In dit geval is de strategie alleen aan te raden als het dealer een echt lage kaart heeft namelijk 6, 5, 4 of 3.

Wat gebeurt er als je wintwinst

Als je goed hebt gegokt krijg je inderdaad een hoge hand waarde, bijvoorbeeld omdat er een 10 wordt gedeeld. Als je de dealer verslaat, dan krijg je twee keer zoveel winst als je normaal zou maken. Win je met een Blackjack, dan krijg je in totaal 3 maal je eigen inzet aanwinst uitgekeerd. Deze hoge uitbetaling maakt de risico die je met deze strategie loopt goed.

Bij welke versies van blackjack kan je het doen

De meeste varianten van blackjack staan verdubbelen toe. Of je ook mag verdubbelen in combinatie met splitsen, dat is een ander verhaal. Dit varieert tussen de verschillende varianten van het spel. Soms mag je én verdubbelen én splitsen, soms mag je niet verdubbelen als je al gesplitst hebt. En zo gelden er meer speciale regels. Lees de informatie van de spelvariant die jij speelt, om erachter te komen wat de regels zijn.

Waar kan je Blackjack op je iPad spelen

We hebben hier een aantal websites bij elkaar verzameld. Dit zijn ideale goksites om via je iPad te spelen. Er zijn veel iPad blackjack games aanwezig, die compatibel zijn met al jouw mobiele apparaten. Als je dus meer wil leren over verdubbelen en over de basis blackjack strategie, ga dan hier als eerste een kijkje nemen. En ervaar zelf hoe deze strategie voor jou uitpakt. Veel plezier en Bonne Chance!